Grasland frezen

Enkele foto’s en video’s van het grasland frezen met de Challenger. De nieuwe overtopfrees van zeven meter doet zijn werk. Het grasbed wordt secuur verwerkt en laat een optimaal zaaibed achter. Het land is vervolgens naar wens in te zetten voor uw nieuwe doelen.

Lees verder

Foto’s van frezen en inzaaien mais

Mooie fotosessie van Landbouwpowers.nl van ons aan het werk met het frezen en inzaaien van een maisakker.

Ruim een week geleden namen we een kijkje bij het frezen en mais inzaaien door loonbedrijf Klaas Fekkes. Het frezen wordt gedaan met een 7 meter brede Celli overtopfrees, voor de frees staat de Challenger MT775E. Na het frezen werd er gelijk mais ingezaaid. Loonbedrijf Klaas Fekkes beschikt voor het inzaaien van mais over een Kverneland rotorkopeg in combinatie met een 6-rijige zaaimachine.

Lees verder

Nieuwe Krone maaicombinatie

Al enige tijd in gebruik, maar we hebben een nieuwe Krone maaicombinatie. Uit ervaring blijkt dat deze combinatie fijn, snel en secuur werkt.

Deze nieuwe maaicombinatie bestaat uit een Krone achtermaaier (EC B 1000 CV) en een Krone frontmaaier (EC F 360 CV). Deze combinatie geeft een maaibreedte 10 meter. Combinatie opgeleverd door Mechanisatiebedrijf Broekens.