Muizenschade in Friesland

Muizenschade bestrijden

De muizenschade die aangericht aan de graslanden van veel veeboeren neemt enorme proporties aan. Bij LTO Noord zijn vanuit Friesland al meer dan 1.200 meldingen binnengekomen over de muizenplaag. Door de zachte winter van 2014/2015 is de muizenpopulatie flink gegroeid waardoor er veel meer holen in de grond worden gemaakt. De muizen zitten veelal in de eerste 5 à 10 cm van de aarde wat funest is van voor de wortels van het gras. Nieuw gras kan zich niet groeien waardoor het alleen bijzaaien niet voldoende is.

Loonbedrijf Klaas Fekkes uit Friesland gaat de muizenschade beschrijden met een overtopfrees die hij in samenwerking met fabrikant Celli heeft ontwikkeld. De machine freest een werkgang en kan eventueel meteen ook zaaien. Dit zorgt voor een beter herstel van het land en herstelt het grasland van de muizenschade zo effectief mogelijk.

Sattelietbeelden muizenschade

Mogelijkheden om muizenschade te herstellen

Wilt u weten wat Loonbedrijf Klaas Fekkes voor u kan betekenen om de muizenplaag in Friesland op uw grasland te bestrijden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Ontvang meer informatie